Gevelbekleding

Een gevel die buiten warmte uitstraalt en binnen warmte vasthoudt

Vrijblijvend telefonisch contact opnemen? Bel nu +32 3 325 22 32

Hout - Kunststof - Aluminium

Gevelbekleding materialen

Gevelbekleding: materialen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om met gevelbekleding jouw gevel te verfraaien of isoleren. In deze branche zijn er continue innovaties die maken dat er vaak nieuwe oplossingen beschikbaar zijn, die het uitzicht van uw gevel verbeteren en de isolatiewaarde verhogen.


Hieronder geven we alvast een beeld van de types en materialen van gevelbekleding die vaak gekozen worden. Gevelbekleding in hout, gevelbekleding in kunststof of in aluminium of met geïsoleerde panelen.

Gevelbekleding in hout

Gevelbekleding in hout

Een gevel die bekleed is met hout heeft vaak een authentieke en warme uitstraling. Heel wat verschillende houtsoorten kunnen gebruikt worden voor een gevel te bekleden. Het zijn echter wel hardhout en thermohout soorten die het meest geschikt zijn. Dit komt omdat ze meer bestand zijn tegen vocht. Goedkopere houtsoorten worden ook toegepast maar deze dienen dan zeer goed behandeld of geschilderd te worden.


De houtsoorten die we onder andere gebruiken zijn: spar, witte en rode den, ceder, lariks, iroko, afzelia, padoek gevelbekleding, Thermo Essen, Thermo Vuren van Thermowood, Accoya, Douglas,….


We helpen je met het kiezen van de beste oplossing die past bij jouw situatie en budget.

Premies voor gevelrenovatie en -isolatie

Als u uw gevel isoleert kan u via uw netbeheerder in aanmerking komen voor een energiepremie.
Wil u hiervoor in aanmerking komen?

Vraag dan aan onze expert de voorwaarden om hieraan te voldoen.

Gevelbekleding in composiet hout of kunststof

Gevelbekleding in composiet hout of kunststof

Een gevel in houtcomposiet is vaak een goedkoper alternatief voor een massief houten gevelbekleding. Waar de kleur van massief hout beperkt is tot de natuurlijke kleur, kan je bij een houtcomposieten gevel kiezen voor de exact gewenste kleur.


Leuk om te weten: houtcomposiet bestaat voor gemiddeld 95% uit houtvezels die door middel van diverse processen en bindmiddelen verwerkt worden tot latten en platen.

Ook in houtcomposiet zijn er verschillende kwaliteiten. Zo bestaan er goedkopere holle versies of betere volle houtcomposiet versies. De volle of gevulde versie is duurzamer en steviger. Voor een gevelbekleding in kunststof bieden we verschillende materialen aan waaronder Trespa.

Laat je adviseren zodat je kiest voor de oplossing die het meest geschikt is voor jouw situatie en budget.

Gevelbekleding in aluminium of met geïsoleerde panelen

Gevelbekleding in aluminium of met geïsoleerde panelen

Gevelbekleding in aluminium bestaat al vele jaren maar het is pas de laatste jaren dat ze echt hun weg vinden naar de particuliere of traditionele woningen.

Het oogt robuust en is heel kwalitatief. Je kan je gevel een moderne look geven door hem volledig in aluminium te bekleden. Of je geeft je gevel juist dat ietsje extra door een accent in aluminium aan te brengen.


Zo kan men kiezen voor profielen die horizontaal of verticaal worden geplaatst. Of je kiest voor gegolfde of platte platen.

Kwalitatieve gevelplaten worden ontwikkeld zodat ze tegelijkertijd sterk en licht zijn. Achter deze metalen buitenschil wordt een isolatielaag aangebracht.
De gegolfde platen halen hun sterkte uit hun vorm. De platte platen worden omgevouwen aan de uiteinden om zo hun sterkte te verhogen.
Geïsoleerde gevelpanelen zijn een goede oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een economische oplossing met een strakke look.

Prijsindicatie voor gevelbekleding

Prijzen zijn afhankelijk van verschillende prijsfactoren* en worden project per project op maat opgesteld.

Houten gevelbekleding: € 110 – 195/m²

Houten gevelbekleding met isolatie * Rd-Waarde 3,75 m² K / W: € 130 – 215/m²

Geïsoleerde panelen * Rd-Waarde 3,75 m² K / W : € 85 – 135/m²

*De verschillende prijsfactoren die per werf kunnen verschillen zijn oa: bereikbaarheid, staat van bestaande bestaand gevel, dikte en soort isolatie, hoeveelheid ramen, zijn er aanpassingen nodig aan dak, raamdorpels, dagkanten, regenafvoer,…


Vraag een gratis expertise aan

Onze experts brengen u gratis een bezoek, delen hun expertise en geven u vrijblijvend advies. Bovendien verklaren de meeste klanten dat ze na onze expertise met betere ideeën aan de slag kunnen gaan.