Gevel bepleisteren

Wij bepleisteren uw gevel tot in de perfectie

Vrijblijvend telefonisch contact opnemen? Bel nu +32 3 325 22 32

Al 15 jaar tevreden klanten!

Waarom je gevel bepleisteren?


Jouw gevel bepleisteren heeft heel wat voordelen. Het zorgt niet alleen voor een mooie en egale gevel, het beschermt jouw woning ook tegen vocht en energieverlies. Gevel bezetten in Antwerpen, Limburg, Brabant of Oost-Vlaanderen? Mecdecor is jouw partner.

Gevel bepleisteren
  • Verfraaien woning: met gevelbepleistering kan je een bestaande gevel aantrekkelijker maken of kan je een beschadigde gevel herstellen.
  • Betaalbare oplossing: gevelbepleistering is één van de meest betaalbare manieren is om je gevel grondig en professioneel te herstellen en te verfraaien.
  • Mooi en veel afwerkingsmogelijkheden: er zijn heel wat mogelijkheden om je gevel af te werken: van een fijne tot een ruwere afwerking in zowat alle denkbare kleuren.
  • Vochtwerend: gevelbepleistering zal een positief effect hebben op de vochtwerendheid van jouw gevel. Bepleistering beschermt jouw woning goed tegen allerlei weersomstandigheden.
  • Isolatiewaarde van de gevel: tussen de bestaande gevel en de pleisterlaag kan vrij eenvoudig isolatie geplaatst worden. Gevelbepleistering kan met of zonder isolatie aangebracht worden op zowel oude als nieuwe gevels.
  • Meerwaarde woning: een goede afwerking van jouw gevel zorgt voor een esthetische, technische en duurzame opwaardering van jouw woning. 
Gevel bepleisteren

Welk type gevelbepleistering kan je kiezen?

Je kan kiezen voor diverse soorten voor het verfraaien van jouw gevel, zoals:

Crepi

Spuitkurk

Cementbepleistering

Kaleien

Gevelbepleistering wordt vaak toegepast bij strakke en moderne woningen maar vindt meer en meer ook zijn toepassing voor rustieke woningen. Dit komt omdat het zich perfect leent voor het bekleden van rondingen, boogvormen, versieringen en complexe bouwdelen.

Premies voor gevelrenovatie en -isolatie

Als je jouw gevel isoleert kan je via jouw netbeheerder in aanmerking komen voor een energiepremie.
Wil je hiervoor in aanmerking komen?

Vraag dan aan onze expert de voorwaarden om hieraan te voldoen.

Kunstharspleisters of mineraal pleisterwerk?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pleisters of crepi. Je kan twee hoofdsoorten gevelbepleisteringen onderscheiden

Gevel bepleisteren

Kunstharspleisters of synthetisch pleisterwerk

Wens je een strakke look of een glad oppervlak? Dan zal je waarschijnlijk eerder kiezen voor gevel crepi met kunsthars pleisterwerk.


Synthetisch pleisterwerk is door het lichte gewicht ook ideaal om aan te brengen op isolatielagen. Een ander voordeel van kunstharspleister is dat het elastischer is, waardoor het beter beschermt tegen temperatuurwisselingen en weersinvloeden. Kunstharspleister wordt ook dunner aangebracht. Voor deze toepassing is een egale ondergrond belangrijk.
Gevel bepleisteren

Mineraal pleisterwerk

Dit pleisterwerk is ideaal voor oudere gebouwen. Het bestaat uit een mix van cement en/of kalk, aangevuld met granulaten. Minerale pleisters zijn meestal ruwer, hoewel er ook vlakkere minerale pleisters bestaan.

Minerale pleisters zijn doorgaans minder waterafstotend dan kunstharspleisters en niet helemaal waterdicht. Anderzijds is het wel zo dat minerale pleisters een zelfreinigend effect hebben. Het vuil wordt er als het ware van afgeregend.

Prijsindicatie voor gevelbepleistering

Prijzen zijn afhankelijk van verschillende prijsfactoren* en worden project per project op maat opgesteld.

Gevelbepleistering: € 75 – 145/m²

Gevelbepleistering met isolatie * Rd-Waarde 3,75 m² K / W : € 85 – 175/m²

*De verschillende prijsfactoren die per werf kunnen verschillen zijn oa: bereikbaarheid, staat van bestaande bestaand gevel, dikte en soort isolatie, hoeveelheid ramen, zijn er aanpassingen nodig aan dak, raamdorpels, dagkanten, regenafvoer,…


Vraag een gratis expertise aan

Onze experts brengen jou gratis een bezoek en delen tijdens het expertise gesprek hun vrijblijvend advies. Onze klanten geven aan dat ze na het gesprek met betere ideeën aan de slag kunnen gaan.