GEVEL BEPLEISTEREN

MOOIER WONEN & MINDER ENERGIE VERBRUIKEN

Jouw gevel bepleisteren heeft heel wat voordelen want het zorgt niet alleen voor een mooie en egale gevel, het zal jouw woning eveneens beschermen tegen vocht en energieverlies. Ontdek hier hoe gevelbepleistering werkt.  Gevel bezetten in Antwerpen, Limburg, Brabant of Oost-Vlaanderen? Mecdecor is jouw partner.

Waarom je gevel bepleisteren?

Onze klanten laten hun gevel bepleisteren voor volgende redenen:

gevelrenovatie en gevel bezetten antwerpen
  • Renovatie van bestaande gevel: met gevelbepleistering kan je een bestaande gevel aantrekkelijker maken of je kan een beschadigde gevel herstellen.
  • Betaalbaar: heel wat mensen beseffen dat hun gevel bepleisteren één van de meest betaalbare manieren is om hun gevel grondig en professioneel te herstellen en te verfraaien.
  • Mooi en veel afwerkingsmogelijkheden: er zijn heel wat mogelijkheden om je gevel af te werken van een fijne tot een ruwere afwerking in zowat alle kleuren.
  • Vochtwerend: gevelbepleistering zal een positief effect hebben op de vochtwerendheid van jouw gevel omdat gevelpleister jouw woning beschermd tegen vocht en weersinvloeden.
  • Isolatiewaarde van de gevel: Tussen de bestaande gevel en de pleisterlaag kan vrij eenvoudig jouw woning geïsoleerd worden. Gevelbepleistering kan met of zonder isolatie aangebracht worden op zowel oude als nieuwe gevels.
  • Meerwaarde woning: een goede afwerking van jouw gevel zorgt voor een esthetische, technische en duurzame opwaardering aan uw woning

Welk type gevelbepleistering kan je kiezen?

Je kan kiezen voor diverse soorten voor het verfraaien van jouw gevel, zoals:

Gevelbepleistering wordt vaak toegepast bij strakke en moderne woningen maar vindt meer en meer ook zijn toepassing voor rustieke woningen. Dit komt omdat het zich perfect leent voor het bekleden van rondingen, boogvormen, versieringen en complexe bouwdelen.

gevel bezetten antwerpen

Premies voor gevelisolatie

Als u uw gevel isoleert kan u via uw netbeheerder in aanmerking komen voor een energiepremie.
Wil u hiervoor in aanmerking komen?

Vraag dan aan onze expert de voorwaarden om hieraan te voldoen.

Kunstharspleisters of mineraal pleisterwerk?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pleisters of crepi. Je kan twee hoofdsoorten gevelbepleisteringen onderscheiden

Kunstharspleisters of synthetisch pleisterwerk

Wens je een strakke look of een glad oppervlak? Dan zal je waarschijnlijk eerder kiezen voor gevel crepi met kunsthars pleisterwerk dan voor een minerale pleister. Synthetisch pleisterwerk is door het lichte gewicht ook ideaal om aan te brengen op isolatielagen. Een ander voordeel van kunstharspleister is dat het elastischer is, waardoor het beter beschermt tegen temperatuurwisselingen en weersinvloeden. Kunstharspleister wordt ook dunner aangebracht. Voor deze toepassing is een egale ondergrond belangrijk.

gevel bepleisteren
gevel bepleisteren en gevel bezetten Antwerpen

Mineraal pleisterwerk

Dit pleisterwerk is ideaal voor oudere gebouwen. Het bestaat uit een mix van cement en/of kalk, aangevuld met granulaten. Minerale pleisters zijn meestal ruwer, hoewel er ook vlakkere minerale pleisters bestaan.

Minerale pleisters zijn doorgaans minder waterafstotend dan kunstharspleisters en niet waterdicht. Anderzijds is het wel zo dat minerale pleisters een zelfreinigend effect hebben. Het vuil wordt er als het ware afgeregend.

Prijsindicatie voor gevelbepleistering

Prijzen zijn afhankelijk van verschillende prijsfactoren* en worden project per project op maat opgesteld.

Gevelbepleistering: € 75 – 145/m²

Gevelbepleistering met isolatie * Rd-Waarde 3,75 m² K / W : € 85 – 175/m²

*De verschillende prijsfactoren die per werf kunnen verschillen zijn oa: bereikbaarheid, staat van bestaande bestaand gevel, dikte en soort isolatie, hoeveelheid ramen, zijn er aanpassingen nodig aan dak, raamdorpels, dagkanten, regenafvoer,…

VRAAG HIER EEN GRATIS EXPERTISE

Onze experts brengen u gratis een bezoek, delen hun expertise en geven u vrijblijvend advies. Bovendien verklaren de meeste klanten dat ze na onze expertise met betere ideeën aan de slag kunnen gaan.

Doe het nu want dit neemt maar enkele seconden tijd in beslag.